Къде да търсим спешна помощ по празниците

PRINT
линейка бърза помощ

Да се търси лекар, когато всички празнуват е неприятно, но се случва. Затова е добре предварително да знаем къде каква специализирана помощ може да получим. Ето някои съвети за жителите и гостите на София. Екипите на столичната „Бърза помощ“ ще работят в обичайния си състав, те пристигат след повикване на тел. 112, ако се прецени, че случаят наистина е спешен. Те обаче са доста по-малко от необходимото за град като София, затова понякога е по-добре сами да се придвижим до съответната болница.

Къде да търсим ортопед-травматолог?

Всички спешни кабинети ще работят по празниците както обикновено. Понякога в празничната суетня  се случват битови инциденти, които налагат пострадалия да бъде прегледан от ортопед или хирург. При съмнение за счупване или друга травма на костите и ставите потърсете дежурните лекари в спешните портали на ВМА, „Пирогов“, болница „Царица Йоанна“ (ИСУЛ) или „Света Анна“ (Окръжна болница). При различни травми на ръцете, които изискват микрохирургия – например разкъсване от пиратки, премазани пръсти или срязани сухожилия, помагат опитните специалисти в ИСУЛ и „Пирогов“. Микрохирургия на ръката има и в Софиямед. В Токуда също има спешен портал, а в болницата има почти всички видове специалисти.

Дежурни УНГ и очни лекари

Добре е да се знае още, че в ИСУЛ работи и единственият дежурен денонощен УНГ кабинет за столицата. В очното отделение на същата болница пък офталмолозите са специализирани да лекуват различни травми на зрителния орган – битови или от катастрофа. Ако пострадалият е прекалил с алкохола или пък е погълнал нещо, довело до отравяне, правилното място,  където да потърсите помощ са токсикологията на ВМА или тази на „Пирогов“.

СНИМКА: ТК

[Общо: 14    Средно: 3.1/5]
Къде да търсим спешна помощ по празниците беше последно модифицирана от: юли 20th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *