Йога облекчава болките при артрит

PRINT
медитация йога

Йога упражненията могат да облекчат болките и да намалят стреса на хората, страдащи от артрит, установи американско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“. При проведените тестове от специалисти от медицинския факултет на университета в Синсинати били получени насърчаващи резултати при хора, страдащи от остео- и ремватоиден артрит.

Проучването обхванало изследвания на благотворното въздействие на йога упражненията върху стотици пациенти, в периода 2010-2013 година. При тях било констатирано значително намаляване на болката, преодоляване на сутрешната скованост на крайниците, подобряване на физическите показатели и по-ниски нива на депресия. Участниците в експерименти практикували йога курсове с различна продължителност – от два пъти дневно за една седмица до веднъж седмично в продължение на 4 месеца.

При разгряване и разтягане на мускулите се постига облекчение на болката около засегнатите стави, констатираха авторите на изследването. Освен това при йога упражненията се снижават нивата на стреса, който е известно, че усилва ефекта от артритните заболявания. Проучването обхванало йога курсове в университети, болници и в общински заведения, като проследило и влиянието им върху такива фактори като сън, болка и депресия. В повечето от тях се наблюдавал благотворен психологически ефект върху практикуващите йога.

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Йога облекчава болките при артрит беше последно модифицирана от: май 4th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

One thought on “Йога облекчава болките при артрит

  1. Phlebologist каза:

    С шунгит можете да си масажирате краката при артрит или другите части на тялото, ако страдате от посочените болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *