Дори на 30 г. може да има изчерпан яйчников резерв

PRINT
яйчников резерв

„Средната възраст на жените, които стават майки се увеличава с всяка година. Малко от тях знаят, че с напредването на възрастта яйчниците също се изчерпват и дори и 30-годишни жени могат да се сблъскат с проблема „преждевременно изчерпване не яйчниковия резерв“, обяснява д-р Йосиф Димитров. Специалистът често се среща в практиката и помага на жени с този проблем.

„Моят съвет е дамите, дори и да не са решили още да стават майки, да направят профилакатичен преглед и проверят функцията на яйчниците си. Ако има притеснения ще можем да реагираме навреме, например като замръзим яйцеклетки“, допълва д-р Димитров.

Препоръчват оценка на яйчниковия резерв след 35 г.

Фактори, които може да доведат до  “Преждевременно изчерпан яйчников резерв”  са автоимунни и онкологични заболявания, хирургични интервенции върху органите на малкия таз, тютюнопушене, както и наследствена обремененост.

Затова в АГ Център „Димитров“ в София организират Ден на отворени врати, където темата ще бъде „Възраст и репродуктивно здраве“. Събитието ще се проведе на 9 и 10 – ти декември и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на образованието и науката съгласно Споразумение ДО1-154/28.08.2018/„Научна Инфраструктура по Клетъчни Технологии в Биомедицината (НИКТБ)“ от Националната пътна карта за научни инфраструктури 2017-2023 (НПКНИ).

Желаещите да посетят Ин витро център Димитров ще могат да разгледат и различните звена в клиниката, да участват в дискусиите или да узнаят от акушерките за  подготовката за АРТ процедурите.

Всички желаещи да присъстват в Деня на отворени врати трябва да се запишат до 08.12.2018 г. на телефона на регистратурата 02/95-47-340. Програмата предвижда посещения да се организират и на 10.12.2018г., само при предварително записване на желаещите.

По текста работи Ина Димитрова

[Общо: 8    Средно: 2.5/5]
Дори на 30 г. може да има изчерпан яйчников резерв беше последно модифицирана от: ноември 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *