Дори на 30 г. може да има изчерпан яйчников резерв

PRINT
яйчников резерв

„Средната възраст на жените, които стават майки се увеличава с всяка година. Малко от тях знаят, че с напредването на възрастта яйчниците също се изчерпват и дори и 30-годишни жени могат да се сблъскат с проблема „преждевременно изчерпване не яйчниковия резерв“, обяснява д-р Йосиф Димитров. Специалистът често се среща в практиката и помага на жени с този проблем.

„Моят съвет е дамите, дори и да не са решили още да стават майки, да направят профилакатичен преглед и проверят функцията на яйчниците си. Ако има притеснения ще можем да реагираме навреме, например като замръзим яйцеклетки“, допълва д-р Димитров.

Препоръчват оценка на яйчниковия резерв след 35 г.

Фактори, които може да доведат до  “Преждевременно изчерпан яйчников резерв”  са автоимунни и онкологични заболявания, хирургични интервенции върху органите на малкия таз, тютюнопушене, както и наследствена обремененост.

Затова в АГ Център „Димитров“ в София организират Ден на отворени врати, където темата ще бъде „Възраст и репродуктивно здраве“. Събитието ще се проведе на 9 и 10 – ти декември и се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на образованието и науката съгласно Споразумение ДО1-154/28.08.2018/„Научна Инфраструктура по Клетъчни Технологии в Биомедицината (НИКТБ)“ от Националната пътна карта за научни инфраструктури 2017-2023 (НПКНИ).

Желаещите да посетят Ин витро център Димитров ще могат да разгледат и различните звена в клиниката, да участват в дискусиите или да узнаят от акушерките за  подготовката за АРТ процедурите.

Всички желаещи да присъстват в Деня на отворени врати трябва да се запишат до 08.12.2018 г. на телефона на регистратурата 02/95-47-340. Програмата предвижда посещения да се организират и на 10.12.2018г., само при предварително записване на желаещите.

По текста работи Ина Димитрова

[Общо: 8    Средно: 2.5/5]
Дори на 30 г. може да има изчерпан яйчников резерв беше последно модифицирана от: ноември 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *