Идете безплатно на ортопед в Пловдив

PRINT
МБАЛ Медлайн

Едномесечни безплатни консултации стартират от 8 октомври, сряда, ортопедите на МБАЛ „Медлайн“. Пациентите, които страдат от деформираща артроза на колянната става – гонартроза или остеоартроза, могат да се запишат за преглед на тел: 032/656-600, казаха от ръководството на лечебното заведение.
Артрозните изменения са най-често срещаното хронично заболяване на опорно-двигателния апарат, които засягат 20% от хората над 50-годишна възраст.

От големите стави най-често страда колянната. Болежките обичайно се обаждат през есента, когато времето започне да се разваля, а валежите зачестят. Страдат по-често жени, предимно с наднормено тегло, чиито оплаквания започват в средна възраст, обясни д-р Стоян Арнаудов. Болестта поразява и двете стави, макар и в нееднаква степен.

Пациентите, развиващи напредваща остеоартроза на колянната става имат болки, които най-напред се появяват в областта на „капачката“ – пателата. Получава се оток на ставата, вътреставен излив-хидропс, хипотрофия на бедрената мускулатура. Движенията на ставата стават ограничени, стига се до изкривяване на долния крайник навън. Може да се появи т.нар. Бейкерова киста в задколянната ямка. Тя най-често е свързана с увреда на задния рог на медиалния мениск.

При такива оплаквания консултацията със специалист не бива да се отлага, тъй като най-важното е веднага да се прекъсне основният патологичен процес, за да не се задълбочава заболяването, да се спрат болките и страданията на пациента, препоръчват ортопедите на МБАЛ „Медлайн“.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Идете безплатно на ортопед в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *