Грипът при бременните повишава риска от биполярно разстройство у децата

PRINT
бременна бременост

Грипът по време на бременността повишава 4 пъти риска бебето да развие биполярно разстройство когато порасне, съобщава „Медвести“. Изводът е направен след проучване на 814 бъдещи майки, а резултатите са публикувани в JAMA. Изследването потвърждава изводите от предишно проучване за връзката между грипа и шизофренията, която може да развие детето след раждането.

Общият риск от психични разстройства след прекаран през бременността риск остава сравнително нисък, сочи настоящото проучване. То е осъществено в Колумбийския университет, а като база за анализ са послужили деца, родени през 60-те години. Все пак учените бързат да успокоят бременните, че като цяло опасността грипът да провокира биполярно разстройство у потомството им не е толкова голяма.

Този вид психично заболяване се характеризира с резки промени в настроението, които може да продължават по няколко месеца. Може да се изразява в депресия и отчаяние, но също и с хиперактивност, загуба на контрол над поведението и маниакално чувство за радост. Разстройството засяга един на сто души.

Свързани теми: Стресът вреди по още един начин на сърцето – активира вируси

Грипната ваксина пази и нероденото бебе

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Грипът при бременните повишава риска от биполярно разстройство у децата беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *