Гратис тестове и прегледи на Булмедика

PRINT
безплатни прегледи

От днес до 18 май 2012 г., в рамките на международната специализирана изложба Булмедика/Булдентал, Национална пациентска организация ще проведе за трета поредна година безплатни прегледи и консултации за различни социално-значими заболявания.

Изследванията ще се провеждат всеки ден от 15 до 17 май, от 10.00 до 16.00 часа, а на 18.05.2012 г. (петък) – от 10.00-14.00 часа, в обособена зона на щанда на Национална пациентска организация (зала 2, щанд А13). Всеки ден ще е посветен на различно социално-значимо заболяване, като изследванията ще се проведат по график и без предварително записване.

На 15 май ще бъде проведен безплатен скрининг за установяване на риска от метаболитен синдром и за наличие на наднормено тегло и затлъстяване. На всички изявили желание да се изследват ще бъде направен анализ на телесния състав със специална апаратура. Чрез тази инициатива се цели откриване на рисковите групи за метаболитен синдром и усложненията, до които води затлъстяването. На изследваните ще бъдат дадени съвети как да контролират теглото си и как да се предпазят от усложненията на метаболитния синдром.

На 16 май на всички желаещи ще бъдат направени скринингови тестове за хепатит B и C. При поява на положителен и/или съмнителен резултат хората ще получат консултация на място от медицински специалист, както и печатни материали за заболяването. Тези пациенти ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория и консултация с гастроентеролог.

На 17 май, по повод Световния ден на хипертонията, ще се проведе скринингова акция, включваща измерване на артериалното налягане и изчисляване на сърдечносъдов риск. Предразположените към сърдечносъдови заболявания ще получат информация за този тип заболявания и специални календари, изготвени съвместно с Дружеството на кардиолозите в България, като ще бъдат насочвани към допълнителна консултация със специалисти кардиолози.

18 май ще е посветен на риска от диабет тип 2 сред посетителите на изложението. Всички желаещи ще бъдат изследвани чрез специализиран въпросник „финландски скор“ и ще им бъде направен анализ на телесния състав със съответна апаратура. Предразположените към диабет тип 2 ще бъдат насочвани към по-детайлни изследвания и консултация с ендокринолози.

Изследванията на 15 и 18 май се извършват със съдействието на медицински център за образна диагностика и превантивна медицина Про-Вита.

СНИМКА: ТК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Гратис тестове и прегледи на Булмедика беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *