Екстракт от бреза помага при магнитни бури

PRINT
депресия аспергер аутизъм

Промени в геомагнитното поле влияят на здравето на много хора. За тях има надежда – учените открили лекарство, което може да им помогне да се справят с неразположението си по време на магнитни бури, съобщава „Росбалт“. Става дума за паста, получена от кората и листата на бреза. Натуралният препарат успял значително да намали или дори да премахне негативните усещания, които мъчат много хора при промени в слънчевата активност.

Има статистика, че магнитните бури влияят на около 75% от населението. Въпреки това няма официално призната диагноза „метеозависимост“. Въпреки това има доста изследвания, които многократно са разкривали връзката между магнитните колебания и ръста в броя на инфарктите и инсултите при хора в напреднала възраст.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Резки температурни промени се свързват с риска от инфаркт
Джинджифил и цитруси помагат при резки промени на времето
Главоболието може да е и от промяната във времето 

Това накарало експерти от Центъра за изследване на Арктика да търсят лекарства, които могат да облекчат състоянието на метеочувствителните хора. Те провели серия от експерименти с опитни мишки, при които тествали различни препарати. Наблюдавали дали те променят ефекта от магнитните бури.

Така установили, че чувствителността към промените в слънчевата активност значително пада, ако гризачите получават паста от листата и кората на бреза. Животните, които не получили от лекарството, се чувствали зле, криели се и се движели по-малко.

Източник: Росбалт

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Екстракт от бреза помага при магнитни бури беше последно модифицирана от: март 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *