Човек е най-заразен, когато започва да се разболява

PRINT
страхова невроза паник атака

Много работещи ходят на работа в офиса болни, макар че в този случай задължително трябва да си вземат болнични. Микробиологът Чарлз Герба подчертава, че е опасно да се ходи на работа дори когато човек едва започва да се разболява, съобщи в. „Дейли мейл“. Причината е, че хората са най-заразни, когато започват да усещат първите симптоми на простудата. Освен това, когато се работи в такова състояние, положението може да се усложни. Човек трябва да спре навреме и да си почине, констатира Катрин Каминс от Медицинската школа към Калифорнийския университет. Може да се вземе един ден отпуск или болнични, вместо след това да се налага човек да се лекува с дни и дори седмици. А и ефективността от работата на болните е по-ниска от обичайната. Още повече че някои лекарства предизвикват сънливост.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Защо минералите са толкова важни за имунитета
Българите със сринат имунитет, сочи проучване
Храните, които помагат на имунитета
Имунната система действа по необичаен начин при стрес

Учени от университета на Аризона са установили, че до обяд (за 4 часа) само един болен заразява около половината от повърхностите в офиса, до които хората често се докосват. Това са телефоните, вещите на бюрото, самите бюра, дръжките на вратите, бутоните на асансьорите, принтерите, компютрите, хладилниците и т.н. Вирусите могат да живеят от няколко часа до месец. До края на деня по-издръжливите вируси като предизвикващите стомашни инфекции заразяват 70% от повърхностите.

Медиците съветват служителите по-често да си мият ръцете, а след това да ги избърсват с хартиена кърпа. Тази практика позволява да се намали показателят на разпространение на патогените почти с 80%. Повърхностите могат да бъдат изтривани и с дезинфекциращи салфетки, които намаляват показателя на заразяване с 62%.

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
Човек е най-заразен, когато започва да се разболява беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *