Безплатно преглеждат с ехограф слуха на бебета

PRINT

Безплатни изследвания на слуха ще могат да се правят на бебета до 6 месечна възраст в Токуда Болница София през месеците юни, юли и август. Желаещите родители могат да се възползват безвъзмездно от прегледите всяка последна събота на изброените месеци. Първата дата за провеждане е 29 юни.

Консултациите ще се извършват от екипа на Отделението по Неонатология от 10.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/403 4000.

Ултразвуковият скрининг има за цел да установи наличието на вродени дефекти на слуха у новородените бебета. Изследването е напълно безвредно и е силно препоръчително да се направи до 6-ия месец след раждането. Уловени навреме проблемите със слуха могат да се лекуват и да бъдат предотвратени редица усложнения. Апаратът, с който се провежда изследването, отчита отоакустичните емисии в ушите на бебето, като по време на процедурата то не усеща абсолютно нищо.

„Целта на тези рутинни изследвания е да бъдат обхванати колкото може по-голям брой деца, родени както в Токуда Болница, така и на всяко едно друго място. Разполагаме с нов ултразвуков апарат, с който възможните нарушения на слуха се установяват мигновено и без какъвто и да било риск за здравето на бебетата.“ –каза д-р Радка Масларска, началник на Отделението по Неонатология в японската болница.

Прегледите са част от разширена скринингова програма на МБАЛ Токуда Болница София за ранно проследяване на новородени, най-вече рискови и недоносени бебета, и ще се провеждат всяка последна сряда на месеците юни, юли и август. Не е необходимо родителите да носят допълнителна документация.

СНИМКА: ТОКУДА

 

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатно преглеждат с ехограф слуха на бебета беше последно модифицирана от: март 30th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *