Безплатни УНГ прегледи тази събота

PRINT
налепи по гърлото

Поради зачестяването на острите хронични инфекции през пролетно-летния сезон специалистите от болница „Софиямед“ разкриват консултативен УНГ кабинет, които ще работи на територията на ДКЦ „Софиямед“ и в събота, съобщиха от лечебното заведение. Консултативните прегледи за деца и възрастни ще се извършват от 9 до 14 ч.

Завеждащ отделението по УНГ заболявания в МБАЛ „Софиямед“ д-р Иван Йорданов коментира, че профилактиката на уши-нос-гърлените болести е от изключителна важност. „Често най-елементарните симптоми като затруднено носно дишане могат да бъдат съпътствани от други сериозни заболявания, изискващи консервативно или дори хирургично лечение. С отварянето на консултативния кабинет в съботните дни ще предложим на нашите малки и големи пациенти още една възможност за провеждане на техния профилактичен преглед. Ще обърнем специално внимание на пациентите с изявено затруднено носно дишане – алергични ринити, полипи в носа, диагнози, които са характерни с оплакванията си именно през настоящия пролетно-летен сезон. Приканваме и всички пациенти, които имат проблеми с гласа и преглъщането, които хъркат нощем и създават сериозни проблеми за съня на партньорите си задължително да се обърнат за консултация с цел избягване на сериозни усложнения. В отделението ни се прилагат световните стандарти по диагностиката и лечението на тези заболявания“.

Д-р Йорданов допълва, че някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите, тъй като се проявяват със симптоми като продължителна хрема. „Полипите в носа например се образуват заради хронични заболявания, предизвикани от инфекции при синузит и ринит. Ако пациентът не е предприел своевременно лечение, възпалителният процес става хроничен и се получават усложнения, които в последствие изискват хирургична намеса. Именно затова профилактичните прегледи особено при децата трябва да са редовни“.

Специалистите от болница „Софиямед“ извършват безкръвно и нетравматично премахване на носни полипи и сливици чрез последно поколение ендоскопска апаратура. „Тези операции са рутинни за нашия екип, а удобството за пациента е, че те изискват само няколко дни болничен престой“, допълва специалистът.
В навечерието на международния ден на детето – 1 юни, специалистите по УНГ заболявания от „Софиямед“ обявяват безплатни консултативни прегледи за деца и възрастни. Те ще се проведат на 31-ви май (събота) от 9 до 14 ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни УНГ прегледи тази събота беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *