Безплатни прегледи за високо кръвно във ВМА

PRINT
ВМА София

В Световния ден за борба с хипертонията специалисти от Военномедицинска академия ще преглеждат безплатно пациенти с проблемно кръвно налягане. Консултациите ще се проведат на 17.05.2019 г. (петък), от 08.30 до 13.30 часа, в кабинет № 220, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 25 682, от 08.00 до 14.00 часа. Не се изисква направление от личния лекар.

На същата дата – 17 май, Българската лига по хипертония организира в различни градове на страната на обществени места безплатни консултации със специалисти по проблемите на високото кръвно и свързаните с него усложнения. Информация на линка по-долу.

Безплатни консултации за високо кръвно на 17 май в страната

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Глобалният сърдечно-съдов риск нараства драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с рискови фактори, свързани с храненето и начина на живот, повишен холестерол, наднормено тегло, повишена консумация на сол и захар, обездвижване, тютюнопушене.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за високо кръвно във ВМА беше последно модифицирана от: май 15th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *