Безплатни прегледи за високо кръвно във ВМА

PRINT
високо кръвно хипертония

В Световния ден за борба с хипертонията специалисти от Военномедицинска академия ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане.

Консултациите ще се проведат на 17 май 2018 г., от 8 до 13 часа, в кабинет № 220, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/92 25 682, от 08.00-14.00 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност.

Глобалният сърдечно-съдов риск нараства драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с рискови фактори, свързани с храненето и начина на живот, повишен холестерол, наднормено тегло, повишена консумация на сол и захар, обезвижване, тюнюнопушене.

хипертония високо кръвно

На същата дата – 17 май 2018 г., Българската лига по хипертония организира акция в 11 града на страната. Кардиолози и други специалисти ще мерят кръвно и ще консултират желаещите да научат повече за това заболяване. Пунктовете ще са на открито на централни места в участващите населени места. Измерването на кръвното ще става с апарати, които могат да откриват и предсърдно мъждене. Това е аритмия, която повишава риска от инсулт.

Вижте тук кои са местата в 11-те града, където консултират за високо кръвно

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за високо кръвно във ВМА беше последно модифицирана от: май 15th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *