Безплатни прегледи за стомашни болки в Пловдив

PRINT
сутрешна скованост болки в стомаха

Проблемите със стомаха са често срещани, а понякога хората отлагат ходенето на лекар, защото не могат да преценят доколко сериозни са техните оплаквания. Основен ориентир е продължителността на симптомите. Ако дискомфортът продължи повече от 2-3 седмици, задължително се консултирайте с гастроентеролог.

Жителите на Пловдив и областта сега имат възможност да направят това безплатно и без направление. Две болници – „Свети Георги“ и „Медлайн“ обявиха такива акции. Кампанията в Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Свети Георги“ е за всекидневни безплатни прегледи, пояснява нейният ръководител доц. д-р Николай Кръстев.

Всеки делничен ден от 8:30 до 10:00 часа пациентите ще бъдат консултирани в кабинет № 13 в поликлиниката на бул. „Пещерско шосе“ №66. В понеделник, вторник, четвъртък и петък прегледите ще се извършват от доц. д-р Николай Кръстев, а в сряда – от д-р Александър Петров. Целта на кампанията е да осигури превенция и диагностика на болести на стомашно-чревния тракт. Повече информация за безплатните прегледи можете да получите на тел. 032/602 306.

Гастроентеролози и хирурзи в МБАЛ „Медлайн“ и в Медицински център-1 пък ще преглеждат безплатно по повод Димитровден (26 октомври). От 19 до 23 октомври специалистите ще консултират пациенти, страдащи от язви, колити и гастрити. Есенните месеци са критични за хората с такива заболявания, защото тогава симптомите им се обострят. Болките карат хората да променят хранителния си режим, а това води до редица неблагополучия за пациентите. От болницата канят всички, които се оплакват от киселини и парене или чувстват тежест в стомаха след ядене, да си запишат час за безплатен преглед на тел: 032/644-222.

По традиция кампании за безплатни консултации се организират от ръководството на лечебните заведения по повод големите християнски празници. С помощта на фондация „Качество на живот“ се правят прегледи и по населени места извън Пловдив, където заедно с медиците пътува и мобилна лаборатория за изследвания на място. При посещенията от пациентите няма да се изискат направления, тъй като здравната система страда от хроничен недостиг на талони за специалисти, казаха от болницата. След прегледите някои от пациентите ще бъдат насочени за допълнителни изследвания, ако се налага здравният им статус да бъде доуточнен.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за стомашни болки в Пловдив беше последно модифицирана от: май 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *