Безплатни прегледи за сърце в две болници

PRINT
безплатни прегледи

Безплатни прегледи за Световния ден на сърцето – 29 септември, обявяват болници в София. Националната кардиологична болница отваря вратите си за безплатни кардиологични прегледи на деца и възрастни и консултации от съдов хирург за пациенти със съдови заболявания. Прегледите ще се проведат на 28 септември 2013 г. (събота) и 05 октомври 2013 г. от 09 до 17 часа. Всички желаещи да се прегледат, трябва да се запишат предварително на един от следните телефони: 02 9211 211, 02 9217 180, 02 9217 160. Адресът на лечебното заведение е София, ул. „Коньовица“ 65. Не е необходимо направление от личния лекар. Пациентите с поставена диагноза трябва да носят цялата налична медицинска документация.

МБАЛ „Софиямед“ също ще отбележи Световния ден на сърцето с безплатни кардиологични прегледи. Те ще се извършват с предварително записване от 9 ч. до 16 ч. и ще включват безплатна електрокардиограма и измерване на кръвното налягане. Водещи специалисти от болницата ще предоставят и консултации за това как да избегнем сърдечносъдовите заболявания и при какви индикации следва да потърсим лекарска помощ.

По думите на доц. Добри Хазърбасанов, завеждащ отделението по Кардиология и инвазивна кардиология, оптималното коригиране на рисковите фактори като спиране на тютюнопушенето, контролиране на артериалната хипертония и захарният диабет, поддържането на добра физическа активност, както и ранната диагностика могат да ни предпазят от инфаркт.

„Профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания е добре да се извършват веднъж на 1-2 години, като се започне от 45 години при мъжете и 50 години при жените. Честотата на прегледите се определя от индивидуалният рисков профил. При наличие на повече от 2 рискови фактора за изхемична болест на сърцето е необходимо ежегодно изследване на липиден профил, ЕКГ, и насочени изследвания при установяване на абнормна находка“ – допълва специалистът. Записването за прегледите в „Софиямед“ стават на телефони 02/465 0000, 465 0001 и 465 0002.

СНИМКА: АРХИВ

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за сърце в две болници беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *