Безплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов

PRINT
Пирогов

Безплатни профилактични прегледи за риск от инсулт ще се проведат на 29 октомври 2019 г. в Пирогов, съобщават от лечебното заведение. Инициативата е по повод Световния ден за борба с инсултите, който се отбелязва на тази дата. Екипът на Отделение по нервни болести на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ подготвя няколко събития.

На 28.10.2019 г., понеделник, ще се проведе обучние за пациенти и медици (беседа) на тема „Рискови фактори за мозъчно-съдова болест. Съвременно лечение на исхемичните мозъчни инсулти“. Лекцията и обсъждането ще се състоят в Рапортна зала на хирургии, етаж 5  (Аудиторията) в Централната сграда на УМБАЛСМ от 12 часа.

На 29.10.2019 г. ще се проведат профилактични прегледи на пациенти за оценка на рискови фактори за инсулти. Те не се заплащат от пациентите, но ще  се осъществяват след предварително записване на час на телефон 02/9154440. Записването се осъществява всеки делничен ден между 8 и 13 часа. Прегледите ще реализират завеждащият неврологично отделние на спешната университетска болница д-р Мария Димитрова и екипът й в Медицински център „Пирогов”, кабинет 6 и 7 от 9 до  14 часа.

Инсулт се лекува в „златния прозорец“ – до 6-ия час

Световната организация за лечение на инсултите тази година поставя акцент върху риска и превенцията от инсулти. Това е така, тъй като последните анализи на заболеваемостта показват нарастване на боледуващите и непрекъснато увеличаване броя на хората в риск. Това налага вземане на незабавни мерки за овладяване на рисковите фактори за заболяването, което е и част от стратегическия проект на Световната организация за лечение на инсултите „Намаляване на инсултите наполовина“.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за риск от инсулт в Пирогов беше последно модифицирана от: октомври 23rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *