Безплатни прегледи за ревматизъм в Пловдив

PRINT
псориатичен артрит

Ревматичните заболявания са цяла палитра, а понякога поставянето на точна диагноза е трудна задача. Общопрактикуващите лекари у нас масово не разпознават симптомите на ревматичните заболявания. Пациентите не се изпращат на специалист навреме и така лечението им се отлага.

Вижте тук още статии за ревматизъм

Затова Организацията на пациентите с ревматични заболявания в Българи (ОПРЗБ ) започна информационната кампания „Не отлагай, прегледай се днес“ (Don’t Delay, Connect Today).  Тя бе обявена в  Световния ден за борба с артрита– 12 октомври. Свързана е с инициативата на Европейската лига за борба с ревматизма (ЕУЛАР), която ще се проведе едновременно в цяла Европа.

Пациентската организация е успяла да договори безплатни прегледи за пациенти с ревматични оплаквания, които ще се проведат в Пловдив. В УМБАЛ „Пълмед“ д-р Клинканов ще преглежда без направление и без заплащане на 24 и 25 октомври от 10 до 16 часа. Адресът на кабинета е ул. Перущица 1А, блок А, ет. 4, кабинет 404. Телефоните за записване са 032 607 349 и 070031033.

Второто място за безплатните прегледи е МБАЛ „Тримонциум“, където ще преглежда доц. Генева. Тя ще приема пациентите на 17 октомври 2017 (вторник) от 10 до 12 часа, и на 18 октомври от 13 до 15 часа. Адресът за прегледите е бул. Цар Борис III №126, а телефоните за записване са 032 663966 и 032 632077.

лупус ревматизъм

Ревматизъм се отнася до около 100 различни заболявания

От Организацията на пациентите с ревматични заболявания подчертават, че целта е да общественото внимание да бъде насочено към ранната и навременна диагностика на ревматичните заболявания.

Ревматичните заболявания може да са възникнали сами по себе си или пък да са свързани с друго заболяване – например псориазис или лупус. Ревматизъм е понятие, зад което се крият около 100 заболявания, предизвикани от възпаления и смущения в обмяната на веществата.

Често засегнатите са млади хора в активна възраст, за които адекватното лечение е условие да водят пълноценен живот и да ходят на работа. Понякога симптомите са неспецифични: постоянна умора, лека температура, липса на апетит. Засегнатата става се зачервява, подува и боли.

[Общо: 3    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за ревматизъм в Пловдив беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *