Безплатни прегледи за рак на простатата в ИСУЛ

PRINT
ИСУЛ Царица Йоанна

По повод Световния месец за борба с рака на простатата – ноември, Клиниката по урология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ обявява безплатни профилактични и консултативни прегледи за карцином на простатната жлеза.

Те ще се проведат от 19 до 30 ноември 2018 г. Необходимо е пациентите да си запишат час на тел. 02/943 24 19. Специалистите ще приемат в кабинет 225 в поликлиниката на лечебното заведение от 9:00 до 13:00 часа.

Добре е предварително изследване на простато-специфичен антиген (PSA).

Рак на простатата – диагноза и лечение

Рак на простатата – какво представлява

уголемена простатаРакът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Възниква най-често заради генетични мутации с възрастта, свързани с нездравословен начин на живот и хранене. В последните години се правят все повече проучвания и се откриват връзки със специфични генни мутации. Дискутира се и връзката на този тип тумори с някои инфекции като HPV и други.

Ракът на мъжката полова жлеза не бива да се бърка с доброкачественото увеличаване на простатата. Този проблем е много разпространен и засяга над половината от мъжете след 60-годишна възраст. Уголемената простата причинява известен дискомфорт във всекидневието. Симптомите са затруднения с уринирането, тънка или пресечена струя при уриниране, често ставане нощем. В много малък процент от случаите – малко над 1%, в увеличената простата се развива карцином.

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за рак на простатата в ИСУЛ беше последно модифицирана от: октомври 30th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *