Безплатни прегледи за рак на гърдата в София, Пловдив и Стара Загора

PRINT
рак на гърдата причини симптоми

Безплатни прегледи за рак на гърдата ще се проведат традиционно през месец октомври в девет болници в София, Пловдив и Стара Загора. Лечебните заведения-партньори и графикът с часовете ще бъдат съобщени на 4-ти октомври. УМБАЛ „Св. Анна“ (Окръжна болница) в София е първата, която оповести, че ще се включи в профилактичната кампания. Редовният преглед при мамолог се препоръчва за жените над 40 г., а за някои, които са в рискови групи, може и по-рано.

Болницата ще участва с безплатни прегледи. Прегледите ще се осъществят на  3, 10, 17, 24 и 31 октомври  2019 г. от 8,30 ч. до 12,30 ч.  Записванията на тел. 02/9759198.  Прегледите ще сe провеждат в Клиника по образна диагностика (кабинетът е на етаж 3 до регистратурата).

За трета поредна година, вечерта на 1-ви октомври, фасадата на Националния дворец на културата ще бъде осветена в розово – цветът, който символизира битката с рака на гърдата. Октомври е Световен месец за борба с карцинома на млечната жлеза.

Рак на гърдата – симптоми, лечение и прогноза

Осветяването на Националния дворец на културата ще постави началото на профилактична кампания, организирана от Първа САГБАЛ „Света София“, срещу това тежко заболяване. Инициативата е подкрепена от Столична община. Лечебните заведения-партньори в София, Пловдив и Стара Загора и графикът с часовете ще бъдат оповестени на 4-ти октомври. Всяка година 2 100 000 души по света чуват диагнозата рак на гърдата, повече от 620 000 стават жертви на болестта. В България 4000 жени годишно се диагностицират със заболяването, а над 1200 от тях не успяват да се справят с болестта.

Вижте тук актуалния списък с безплатните прегледи.

Редактор Ина Димитрова

[Общо: 6    Средно: 2.7/5]
Безплатни прегледи за рак на гърдата в София, Пловдив и Стара Загора беше последно модифицирана от: октомври 1st, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *