Безплатни прегледи за рак на гърдата в Бургас през октомври

PRINT
мамография рак на гърдата

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат през октомври 2019 г. в КОЦ – Бургас. Месецът традиционно е посветен на коварното заболяване, което засяга много жени по света. Профилактиката е първата стъпка към по-ранната диагноза и успешно лечение на тази болест, изтъкват специалистите, които ще консултират без направление в КОЦ.

Кампанията на КОЦ – Бургас „Бяла Лястовица“ ще бъде открита официално в 19:00 на 2 октомври 2019 в зала „Георги Баев“ на Морско казино, гр. Бургас. Там ще бъде обявен стартът на профилактичните прегледи. Ще бъде и представянето на специализиран екип за профилактика, диагностика и лечение на рак на гърдата.

Рак на гърдата – симптоми, лечение и прогноза

Това трябва да бъде реално рутинно функциониращ екип от лекари-специалисти, които да участват и организират лечението на пациентите с тази диагноза, изтъкват организаторите. Независимо, че има и единични други подобни екипи в страната, полагаме усилия да създадем първия реално функциониращ екип, който да работи за ранно откриване и да организира специфичното лечение и проследяване при тези пациенти, посочват от лечебното заведение.

Ракът на гърдата не е една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение според биологията на тумора. Това налага обширно познание и опит, който не може да бъде придобит за няколко месеца. Работим за създаването на този екип над година и вече виждаме промяна. Нека заедно открием нашата бяла лястовица, която да донесе повече надежда за всеки пациент с рак на гърдата, обръщат се лекарите към обществото. Съорганизатор на кампанията е сдружение „Онкоболни и приятели“.

Актуален списък на безплатните прегледи вижте ТУК.

Източник: Credoweb.bg

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Безплатни прегледи за рак на гърдата в Бургас през октомври беше последно модифицирана от: септември 17th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *