Безплатни прегледи за псориазис при кожни лекари във ВМА

PRINT
псориазис

Безплатни прегледи за псориазис организира Клиниката по дерматология и венерология на Военномедицинска академия. В рамките на Седмица за борба с псориазиса пациентите ще бъдат консултирани от специалист без предварително записване. Акцията е в периода 23-27.01.2017 г., от 10.00 до 12.00 часа в 227 кабинет, намиращ се на втория етаж на поликлиниката на ВМА. В Клиниката по дерматология и венерология, която е национален център за борба с псориазиса, се прилагат всички модерни и съвременни методи за лечение на заболяването.

Псориазисът засяга кожата, но също ноктите и ставите

Псориазисът е хронично-възпалително заболяване, от което страдат 2-3% от европейците. Може да засегне не само кожата, но също ноктите и ставите. Не е заразен, няма никакъв риск за околните на болния. Все още точният механизъм на възникване на болестта не е изяснен. Предполага се, че има известно генетично предразположение. Това обаче не означава, че ако в семейството има такъв пациент, задължително и децата ще се разболеят.

Има някои отключващи фактори – например инфекции със стрептококови бактерии, чести ангини в детска възраст, проблеми със сливиците. Типичните симптоми на псориазиса е появата на участъци по кожата, които са червени и възпалени, със сребристо-бели люспици. Усеща се сърбеж. Болестта е хронична и протича на пристъпи, между които има периоди на облекчение при симптомите. Окончателно излекуване не е възможно, освен в редки случаи. С напредъка в медицината обаче вече се предлагат различни терапии, които облекчават неприятните усещания. Това са главно мехлеми, добавки във водата за миене, а също и генноинженерни лекарства – т.нар. биологични препарати.

[Общо: 8    Средно: 2.8/5]
Безплатни прегледи за псориазис при кожни лекари във ВМА беше последно модифицирана от: август 9th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *