Безплатни прегледи за простатата в София

PRINT
безплатни прегледи

Медицински комплекс „Доверие“ се включва в кампанията „Мовембър“ като отваря своите врати за безплатна профилактика за рак на простатата. Безплатните консултации ще се проведат в две поредни съботи – на 21-ви и 28-и ноември. За тях е необходимо единствено предварително записване на час на номер 02/40 36 100, като пациентите ще получат пълна информация относно следващите стъпки и какво представлява профилактиката. В рамките на инициативата прегледите ще бъдат извършвани от д-р Дмитрий Дмитренко. Медицинският преглед включва ултразвуково изследване, ректален преглед и консултация.

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Както в световен мащаб, така и в България, все още има много пациенти, които откриват заболяването много късно, като основна причината за това е липсата на навременни профилактични прегледи. При повечето случаи ракът се развива бавно, в продължение на години, без да се открие самото заболяване. Профилактичните прегледи трябва да бъдат не за откриване на рак на простатата, а за предпазване и ранна диагностика на заболявания.

„В България, а и не само тук, не всички мъже си дават сметка колко често заболяване е ракът на простата, затова през този месец ние водим информационна кампания. Неосведомеността на масова част от мъжете за заболяванията, свързани с тяхната половата система, е висока. Понякога е трудно да накараш мъжете да се фокусират върху здравословното си състояние, може би някои от тях се притесняват и от самия преглед. За болести като рака на простата профилактичните прегледи дават шанс за живот, тъй като ранното установяване на болестта е с висока прогноза за излекуване.“, добави д-р Дмитрий Дмитренко.

Ежегодната консултация с уролог е препоръчителна, за да се избегнат хронични заболявания в бъдеще. Около 25% от мъжете на възраст над 40 години страдат от заболяването, заболелите мъже над 50-годишна възраст са 50%, като процентът се покачва драстично с възрастта. В сравнение с тези данни само 5,6% от мъжете на възраст 40-70 години се консултират с уролог, андролог или фитотерапевт по повод на уринарните си проблеми.

 

[Общо: 3    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за простатата в София беше последно модифицирана от: януари 3rd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *