Безплатни прегледи за простата в Пловдив

PRINT
д-р Артур Сарачев

Екипът на отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив се включва в кампания Movember, с която светът отбелязва ноември като месеца на мъжкото здраве, а вниманието е съсредоточено върху една коварна болест, покосяваща силния пол – рака на простатата жлеза. Затова през ноември се провеждат безплатни консултации за доброкачествено или злокачествено уголемяване на жлезата.

По принцип мъже, които имат пряк кръвен роднина с рак на простатата – брат, баща, имат два пъти по-голям риск да развият заболяването. За всички мъже над 55 г. се препоръчва веднъж годишно да се изследва PSA – простатно-специфичен антиген, известен като туморен маркер. При съмнение да посетят уролог.

Рак на простатата – диагноза и лечение

Ракът на простатата се развива без симптоми, особено в началните стазии. Ето затова профилактиката е много важна. Ракът на простатната жлеза вече се смята за първата по честота злокачествена патология при мъжете над 50-годишна възраст. Всяка година повече от 1000 нови случаи на това заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас е късното диагностициране.

Началникът на отделението д-р Артур Сарачев обяви, че в последната седмица на месеца – от 26 до 30 ноември 2018 г., пациентите могат да се прегледат в болница „Централ Хоспитал“. За целта не е необходимо направление от личния лекар, трябва само да си запишат час за консултацията на тел: 032/644-222.

Повишени туморни маркери не са непременно рак на простатата

„Решихме да обявим инициативата си в Деня на Християнското семейство, защото тя се провежда с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите, а и защото здравето на мъжете е важно за всяка фамилия. Избрахме последната седмица, тъй като българите обикновено чакат последния момент, за да си направят преглед и искахме да им предоставим още една възможност“, посочи д-р Сарачев.

Той отбеляза, че на диагностицираните отделението, което разполага с високотехнологична апаратура, може да предложи комплексна терапия с медикаменти и хирургична. Лечебното звено е първото, което въведе в практиката си лечение на простата с модерния за света лазер – „Револикс Дуо“.

[Общо: 1    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за простата в Пловдив беше последно модифицирана от: ноември 21st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *