Безплатни прегледи за предиабет и метаболитен синдром обяви ВМА

PRINT
диабет метаболитен синдром

На 25.07.2018 г. /сряда/ във ВМА стартира кампания „Заедно срещу метаболитния синдром”. Прегледите ще се осъществяват от специалисти от Клиника по ендокринология и болести на обмяната от 09.00 до 13.00 ч., в кабинет № 220, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 25 305. Консултацията не изисква направление от личния лекар.

Метаболитният синдром е често срещано нарушение на обмяната на въглехидратите в организма. Обикновено човек започва да вдига кръвната захар, кръвното налягане. Изследванията може да открият още високи стойности на триглицеридите и на пикочната киселина. Често е налице инсулинова резистентност. Състоянието още не е заболяване, но според статистиката половината хора с метаболитен синдром развиват диабет. А при поставяне на диагнозата диабет вече може да са настъпили някои увреждания като полиневропатия например.

Затова е изключително важно да се обръща внимание на профилактичните прегледи. Навременното вземане на мерки – диета, повече движение и при необходимост лечение с добавки и медикаменти, може да предотвратят настъпването на диабет.

Метаболитният синдром е затлъстяване с хипертония и висока кръвна захар

[Общо: 5    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за предиабет и метаболитен синдром обяви ВМА беше последно модифицирана от: юни 29th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *