Безплатни прегледи за миома в София

PRINT
миома лекарства

Кампания за безплатни прегледи на миома на матката обявиха от Столичната община.  Тя се осъществява съвместно с двете общински болници I АГ „Св. София“, II АГ „Шейново“ и държавната „Майчин дом“.

От днес започват записванията, но самите прегледи ще бъдат осъществени веднага след като приключи грипната епидемия. Това поясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Кой може да се запише за безплатните прегледи?

Насочени съм към жени, които са с поставена диагноза миома или вече претърпели лечение, както и такива, които са в рисковата група на нераждали жени на възраст между 35 и 40 години. Това е едно от най-често срещаните гинекологични заболявания.

В трите най-големи АГ болници в София всяка 10 операция е от миома, а при 400 жени на година се стига до отстраняване на матката.

Фандъкова подчерта, че превенцията и профилактиката са много важни и всяка жена заслужават да бъде информирана и да получи помощ. Затова и в последните години Столична община организира и съфинансира поредица от скринингови кампании – за изследване на рак на млечната жлеза, за изследване на щитовидната жлеза, на простатата и изследване на бял дроб.

Ето как да се запишете за прегледите:

  • Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом” – телефон: 02/ 917 24 42;
  • Първа специализирана акушеро-гинекологична болница „Света София“ – телефон: 02/447 02 76;
  • Втора АГ Болница „Шейново – телефон: 02/965 94 70.

И през тази година продължаваме скриниговите изследвания на рак на млечната жлеза, на щитовидна жлеза и профилактиката на бял дроб, каза още Фандъкова. Датите ще бъдат обявени по-нататък през годината. От 2015 г. досега 17 600 жени са прегледани по програмата за профилактика на рак на гърдата.

[Общо: 2    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за миома в София беше последно модифицирана от: януари 29th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *