Безплатни прегледи за камъни в бъбреците във Варна

PRINT
д-р Георги Панайотов

Акция с безплатни прегледи за камъни в бъбреците стартира през ноември 2016 г. Сити Клиник Варна. Пациентите ще могат да се консултират с уролога д-р Георги Панайотов. Той ще приема пациенти с бъбречно-каменна болест или съмнения за нея само с предварително записване на час на телефони 0700 33 900 или 0892 202 080. Акцията ще продължи от 1 до 30 ноември. Специалистът има богат опит в диагностиката и лечението на камъни в бъбреците и уретрата. Практикува разбиване на камъни чрез екстракорпорална литотрипсия.

Сити Клиник Варна разполага с един от двата най-модерни литотриптера у нас, съобщава лечебното заведение в профила си в социалната мрежа за здраве CredoWeb. За последните три години с него са проведени стотици процедури по разбиване на камъни в бъбреците. Методът е безкръвен, неинвазивен, не налага болничен престой и позволява бързо връщане към ежедневните дейности на човека.

Бъбречната криза предизвиква една от най-силните болки в човешкото тяло. Причина за нея са малки образувания в бъбрека, познати като камъни. Благодарение на новите технологии в последните години е възможно камъните в бъбрека и уретрата да се раздробяват без операция със скалпел и без пълна упойка. За различните случаи са нужни от една до няколко процедури. Апаратът на Сити Клиник позволява провеждането им да е комфортно за пациента.

Основен рисков фактор на бъбречно-каменната болест (уролитиаза) е генетичното предразположение. Има обаче и неща, свързани с начина на живот. Най-важно е храненето, ето кои храни или вещества, които по принцип не са вредни, увеличават риска от образуването на камъни:

  • Прекалено много месо в менюто
  • Протеинови диети
  • Витамин С
  • Дехидратация (човек трябва да пие дневно по 30 г вода на 1 кг тегло)
  • Храни, които съдържат оксалати (салати, цитруси и др.)
[Общо: 2    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за камъни в бъбреците във Варна беше последно модифицирана от: май 1st, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *