Безплатни прегледи за имунитета и в „Пирогов“

PRINT
Пирогов

„Пирогов“ се включва в отбелязването на Международния ден на имунологията с безплатни профилактични прегледи за пациенти. Прегледите ще се проведат на 28 и 29 април, когато се отбелязва самият ден. Мястото е „Лаборатория по клинична имунология“, известна също като „кръвна банка“. Прегледите започват в 8 и продължават до 13. 00 часа. За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително по телефона – всеки делничен ден от 8.00 до 13. 30 часа на номер 02/ 91 54 311. Не е нужно да носят направление от личния лекар.

В лабораторията ще консултират и преглеждат лекари със специалности клинична имунология, медицинска генетика и педиатрия. Те напомнят на хората да носят медицинска документация, ако имат такава (изследвания, епикризи). Клиничната имунология изучава ролята на имунната система в патогенезата на почти всички заболявания при човека, както и възможностите за лечение чрез повлияване и регулиране на патологично променените имунни механизми.
Консултация с лекар клиничен имунолог е полезно да бъде проведена при следните състояния:

  • чести инфекции (отити, синуити, пневмонии, херпеси, ангини, гъбични инфекции, хронични диарии), които водят до съмнение за вроден имуннен дефицит при деца
  • придобити имунни дефицити при възрастни – ако скоро е претърпяна операция, приеман е антибиок поне 2-3 пъти в рамките на 1 година, при рецидивиращи херпеси, при чести инфекции на бъбреците, при чести инфекции на пикочно-половите пътища, при често повтарящите се гинекологични гъбични инфекции при жените при хронични очни заболявания, HIV и ТБЦ
  • очни болести – увеити и иридоциклити:
  • онкологични заболявания – по време и след химиотерапия
  • автоимунни и ревматични болести: лупус, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, васкулити, псориазис , ревматизъм и др.
  • алергии : астма, сенна хрема, алергии към животни, хранителни продукти и лекарства
  • репродуктивни проблеми – при неуспешни опити за забременяване от 2 години
  • хроничен стрес и наднормено тегло.

В „Лабораторията по клинична имунология“ на Пирогов се извършват голям обем от специализирани имунологични изследвания, включващи хуморален и клетъчен имунитет, фагоцитарна функция, авто-антитела, провъзпалителни показатели, туморни маркери, имуно-генетични изследвания, целящи оценка на генетичната предразположеност към определени заболявания, както и някои виирусологични показатели.

[Общо: 1    Средно: 2/5]
Безплатни прегледи за имунитета и в „Пирогов“ беше последно модифицирана от: май 8th, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *