Безплатни прегледи за херния във ВМА

PRINT
ВМА София

Безплатни профилактични прегледи и консултации за лечение на хернии ще извършват медицински специалисти от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология към ВМА. Прегледите ще се проведат на 03 и 04 октомври 2017 г., от 13 до 16 часа в Клиника по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология. Тя се намира на 6-ия етаж на болницата.

Пациентите ще се преглеждат само след предварително записване, което може да бъде направено на телефон: 02/ 92 25 910, от 09:00 до 14:00 часа.

Причината за възникването на херния обикновено е слабост на тъканите на коремната стена. Често тя се предава по наследство. Такива пациенти имат също хемороиди и разширени вени. За да се отключи заболяването обаче са нужни и други причини. Често това са прекалени физически усилия или напъване. Продължителна кашлица, например при хронични белодробни заболявания, или пък запек, могат да провокират появата на херния. Обикновено тя се забелязва като подутина в коремната област или слабините. Често има и силна болка.

Хернията налага консултация с коремен хирург. Лечението по принцип е оперативно.

Вижте още:

Продължителна кашлица може да провокира херния

[Общо: 2    Средно: 3/5]
Безплатни прегледи за херния във ВМА беше последно модифицирана от: март 26th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *