Безплатни прегледи за херния във ВМА

PRINT
коремна херния

Медицински специалисти от Клиника по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология към ВМА ще извършват безплатни профилактични прегледи и консултации за лечение на херния. Това съобщиха от лечебното заведение.

Прегледите ще бъдат на 13 и 14 юли 2017 г., от 13 до 16 часа. Пациентите ще бъдат приемани в Клиниката по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология. Тя се намира на 6 етаж на болницата. Изисква се предварително записване на телефон: 02/ 92 25 910, от 9 до 14 часа.

Хернията се дължи на слаба съединителна тъкан

Хернията е неприятно състояние, което може да бъде силно болезнено и да доведе пациентите в спешния кабинет. Най-често се проявява с подутина в областта на слабините или около пъпа. С възрастта честотата се увеличава. Първопричината е слаба съединителна тъкан, поясни преди време за БоленЗдрав д-р Свилен Петков, коремен хирург.

Хернията може да се провокира и от силна кашлица. Много от засегнатите имат хронично белодробно заболяване. В областта на ингвиналните канали има „слаби места“, зоната около пъпа или стар цикатрикс от предходна операция реагират и се получава хернията. Става така и ако в следоперативния период пациентът не е спазвал необходимия режим – вдигал е тежко, имал е продължителна кашлица, обстипация и проблеми с уринирането.

Лечението по принцип е оперативно, като е възможно прилагане на новите лапароскопски техники. Не се оперират само пациенти, при които интервенцията е свързана с големи рискове.

 

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за херния във ВМА беше последно модифицирана от: юли 6th, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *