Безплатни прегледи за глаукома в Александровска

PRINT
очен лекар глаукома диоптри

Хора, които вече са диагностицирани с високо вътреочно налягане или пък имат съмнения за глаукома, могат да се прегледат безплатно в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска“. Те ще се проведат от 7 септември до 7 октомври, съобщават от лечебното заведение.

Глаукомата е невро-дегенеративно заболяване, което обикновено настъпва без симптоми, но води засегнатите до тежка инвалидизация и често до трайна загуба на зрението. Ограниченият брой направления №3 за преглед при специалист ограничава и възможността на пациентите за профилактика, ранна диагностика и адекватно лечение на глаукомата.

Пациенти със съмнение за глаукома, с диагностицирана вече такава, близки родственици на глаукомно болни и хора след 40г. възраст, могат да проверят своя очен статус, в периода 7.09 – 7.10, от 13.30 – 18.00 ч. в глаукомен кабинет № 21 на ДКЦ „Александровска” (2 етаж). Заплащане и направление не се изискват. Предварително записване на тел.: 02/9230 335, от 9.00 до 12.30ч.

Глаукомното отделение в Клиниката по очни болести на Александровска болница е най-старото в страната, но едно от най-модерно оборудваните за съвременна диагностика, проследяване на прогресията, консервативно, лазерно и хирургично лечение на различните видове глаукома. Разполага с последен модел очен скенер, който улавя началните промени в зрителния нерв на пациентите и възможно най-рано насочва специалистите към правилната диагноза. Съвременните медикаменти, които се прилагат в очната клиника, дават реална надежда за съхраняване на зрението на глаукомните пациенти, които до скоро се считаха за обречени.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи за глаукома в Александровска беше последно модифицирана от: април 15th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *