Безплатни прегледи за диабетна ретинопатия в София и Хасково

PRINT
преглед за катаракта

Специалисти от Клиника „Очни болести” на Военномедицинска академия (ВМА) ще се включат в националната кампания за безплатни прегледи за диабетна ретинопатия. Консултациите са във връзка със Световните дни за борба със слепотата и с диабета и ще се проведат на 15.11.2019 г. /петък/, от 08.30-14.00 часа, в кабинет №208, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА.

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/ 92 26 190. Телефонната линия ще бъде отворена всеки ден – в интервала между 10.00 и 12.00 часа, до изчерпване на предварително определените часове. Скринингът за диагностика на диабетна ретинопатия ще включва проверка на зрителна острота и оглед на очните дъна.

Симптоми и лечение на диабетната ретинопатия

Безплатни прегледи в Хасково

Областната болница в Хасково също организира безплатни консултации за диабетна ретинопатия. Те ще се проведат от 18 до 22 ноември в Очно отделение.

МБАЛ Хаскоро обяви също така безплатни профилактични прегледи за рак на простатата. Така то ще се включи в ежегодната кампания „Мовембер – да вдигнем шум“. Целта е да се обърне внимание върху едно от най-тежките онкологични заболявания при мъжете в така наречения „Моември“ – месеца на мъжкото здраве. Записванията за консултация са от утре до 15 ноември, а самите прегледи ще текат в Урологичното отделение на МБАЛ от 18 до 22 ноември. Изследването е насочено към мъже над 50-годишна възраст, уточняват от болницата.

[Общо: 1    Средно: 1/5]
Безплатни прегледи за диабетна ретинопатия в София и Хасково беше последно модифицирана от: ноември 12th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *