Безплатни прегледи за деца в Пловдив

PRINT
д-р Анелия Балабанова

Безплатни прегледи за деца организира отделението по педиатрия в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив от 25 до 29 септември 2017 г. Те се организират със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан по повод началото на учебната 2017/2018 година. За консултациите няма да се изискват направления от личните лекари, но е необходимо родителите да запишат предварително час за посещението на тел: 0877/491-701, съобщи д-р Георги Дименчев.

Във фокуса на кампанията сме поставили ендокринните заболявания при децата и младежите, като диабет, наднормено тегло, менструални смущения и неестествено окосмяване при  девойките, посочи д-р Анелия Балабанова, специалист по детска ендокринология.

По нейни наблюдения децата и тийнейджърите, засегнати от тези проблеми нарастват всяка година. Все повече семейства търсят помощ как да се справят с излишните килограми на децата си, натрупани в резултат на неправилно хранене и ниска физическа активност. Д-р Балабанова обясни, че тревоги създават  и случаите на гинекомастия (б.а. – нарастване на  млечните жлези при момчета в периода на пубертета).

Според д-р Мирослава Червенкова от консултациите в отделението е добре да се възползват и децата с белодробни проблеми, страдащи от астма, бронхити и както и тези, които от дълго време имат кашлица. За тях прегледите са особено нужни преди нашествието на есенните и зимните вируси.

Един от водещите специалисти у нас проф. д-р Борис Бойкинов, бивш ръководител на катедрата по педиатрия и преподавател в Медицински университет в Пловдив, ще преглежда децата, страдащи от нощно напикаване.

Всички пациенти, при които се констатират проблеми, ще бъдат насочени за допълнителни изследвания, за да се доуточни диагнозата. На децата с наднормено тегло ще бъде изготвен индивидуален хранителен и двигателен режим.

[Общо: 2    Средно: 4/5]
Безплатни прегледи за деца в Пловдив беше последно модифицирана от: февруари 26th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *