Безплатни прегледи за бъбреците в Александровска

PRINT
бъбреци гломерулонефрит

Кампания с безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на бъбречни заболявания обявиха специалистите от Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска“. Тя ще се проведе в периода 8-10 юни 2020 г.

Специалистите ще консултират в клиниката и в нефрологичния кабинет на ДКБ „Александровска” от 9 до 14 ч., след предварително записване на тел.: 02/ 9230 420, 02/ 9230 253. Освен на преглед, гражданите ще могат да разчитат и на абдоминална ехография. Направления по НЗОК не се изискват. Желателно е пациентите с установено бъбречно заболяване да представят документация, свързана с направени изследвания, епикризи и пр.

Анемия и хипертония често се появяват заради болните бъбреци

Хроничното бъбречно заболяване е много по-разпространено, отколкото хората смятат. То засяга приблизително един от 8 българи. Често остава неоткрито в ранните стадии, тъй като подобно на повечето хронични страдания симптомите се усещат чак в напреднал стадий. Това подчертава проф. Емил Паскалев, шеф на клиниката по нефрология и трансплантация в Александровска болница.

Основната причина за увреждане на бъбреците са диабет и хипертония. Ако основното заболяване се лекува добре, рисковете за увреждане на бъбрека намаляват. Нефролозите описват пет стадия при хроничните бъбречни заболявания. Към тях спадат различните нефропатии, пиелонефрити и гломерулонефрити. Поставянето на диагноза в първите два дава почти 100% шанс за пълно излекуване.

Гломерулонефрит е възпаление на бъбреците, причините са различни

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за бъбреците в Александровска беше последно модифицирана от: юни 1st, 2020 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *