Безплатни прегледи за акне в Александровска

PRINT

УМБАЛ и ДКЦ „Александровска“ ще бъдат част  организации в Националната информационна кампания #Заедно сме в борбата срещу акнето, организирана за пета поредна година от BIODERMA. Друга болница, която се включва в кампанията, е ВМА.

Безплатни прегледи за акне във ВМА

Акнето е най-често срещаното кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст.Кампанията има за цел да популяризира превенцията, ранното лечение и ключовата роля на дерматолога, с посланието, че акнето е лечимо заболяване.В периода 14 – 18 октомври дерматолози от Клиниката по кожни и венерически болести на УМБАЛ и ДКЦ„Александровска“ ще преглеждат безплатно и без направления по НЗОК хора с акне.

Акне и косопад често вървят с кисти по яйчниците

Специалистите от УМБАЛ „Александровска“ ще преглеждат на 16 октомври в кабинет 122 на клиниката, тел. за записване: 02/ 9230 495, а специалистите от ДКЦ „Александровска“ ще бъдат на разположение от 14 до 18 октомври, тел. за записване: 02/ 9230 494.

Последните открития в областта на акнето са ключовата роля на диссеборята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честата поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25-годишна възраст). Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине самò.

Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни белези и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на самочувствието и социалния живот на пациента.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи за акне в Александровска беше последно модифицирана от: октомври 15th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *