Безплатни прегледи в София за плоскостъпие и походка

PRINT
болки в краката

Безплатни прегледи на ходилата за възрастни и деца ще има на 29 май 2015 г. (петък) от 8:00 до 16:00 ч. в кабинета на Foot Care в Диабетния център „Св. Лука в София“ на адрес: София, бул. „Евлоги Георгиев“ 108 (до XVII ДКЦ).

Всеки желаещ ще може да провери дали страда от плоскостъпие, дали походката му е правилна и дали има нужда от корекция чрез носене на индивидуални ортопедични стелки или обувки. Прегледите ще се извършват с помощта на специална тензометрична платформа и 3D скенер от д-р Ели Иванова – ортопед-травматолог и кинезитерапевта Владимир Станков, а телефоните за предварително записване са 0879 888 475 и 0887 981 574.
На базата на получените посредством 3D сканирането данни за особеностите на стъпалото на всеки пациент, се изработват индивидуални ортопедични стелки, които се поставят в обувките. Корекции най-често се налагат заради плоско стъпало, неправилна стойка и походка или болки в опорно-двигателния апарат, получени при неравномерното натоварване на различни части от ходилото, различни по рода си деформации на стъпалото и т.н.

Ортопедични обувки и стелки се налага да носят и диабетиците, тъй като при тях е намалена чувствителността на нервните окончания, притъпяват се усещанията на болния и това води до язви и инфекции. Обувките за диабетици трябва да дават достатъчно място на крака в обувката, да нямат груби вътрешни шевове и да осигуряват пълен комфорт на стъпалото. Foot Care работи с Агенцията за социално подпомагане, през която обувките се получават безплатно от пациентите с диабет и с други увреждания.

Според различни статистически данни около 60% от децата в училищна възраст страдат от плоскостъпие, в резултат на което се появяват не само болки в мускулите при ходене, но и сериозни изкривявания на стойката. Също така са възможни увреждания на ставите, които поемат основната тежест при неправилната походка. При възрастните също се появяват подобни проблеми. Често срещано явление е например падане на свода на ходилото при бременните жени. Носенето на неудобни обувки, които натоварват неравномерно стъпалото, също е причина за множество проблеми с опорно-двигателния апарат.

[Общо: 3    Средно: 1.7/5]
Безплатни прегледи в София за плоскостъпие и походка беше последно модифицирана от: август 17th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *