Безплатни прегледи в Пирогов за онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми

PRINT
доц. Добромир Сотиров

Новият началник на Клиниката по хирургия в „Пирогов“ доц. Добромир Сотиров обяви безплатни прегледи за пациенти с онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми. Причината е, че много хора отлагат контролните или диагностичните си консултации поради страх от заразяване с новия коронавирус.

„COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация. Стотици българи продължават да отлагат срещата си със специалист, докато състоянието им не изисква неотложна медицинска помощ“, коментира доц. Сотиров. От инициативата могат да се възползват и пациенти извън София.

Инициативата е насочена към страдащите от иктер, известен още като жълтеница, както и тези с онкологични заболявания на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.

Ендоскопски методи при лечение на иктер (жълтеница) на черния дроб

Кои са симптомите, при които да се търси лекар?

Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата – първи сигнал, че трябва да потърсите помощ от специалист в жлъчно-чернодробната хирургия. Жълтеницата е състояние, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявявайте тези симптоми, защото те могат да доведат до цялостно влошаване на състоянието на пациента и необратими усложнения.

6 начина за детоксикация на черния дроб

Системната среща със специалист е задължителна за пациентите с онкологични заболявания на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата и е гаранция за това, че проблемът ще бъде под контрол.

Първият ден за безплатен преглед лично от началника на Клиниката по хирургия доцент Добромир Сотиров е 17 април 2021 година (събота). При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде разкрит кабинет в Медицинския център „Н.И.Пирогов”. За консултация можете да се запишете всеки ден от 09:30 до 18 часа на телефон 0885 336431.

Доцент Сотиров усъвършенства своите хирургични умения във Великобритания и Франция. Последната година той оперира в Университетската болница на Оксфорд. Преди това шест години работи за Университетската болница Пол Брус в Париж . Оперирал е една година и в Университетската болница на Червения кръст в Лион.

Какви стойности се изследват за болести на черния дроб

В тези лечебни заведения доцент Добромир Сотиров натрупва опит в коремната и жлъчно-чернодробната и панкреасна хирургия. Придобива безценни умения в лапароскопските интервенции, чернодробните резекции и трансплантации, лечението на тумори на панкреаса, роботизираната коремна хирургия и подготовката и грижата за болни в постоперативния период. През 2021 година се завръща, за да поеме управлението на Клиниката по хирургия в най-голямата спешна болница в България – УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” .

Източник: Пресцентър на „Пирогов”

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи в Пирогов за онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми беше последно модифицирана от: април 13th, 2021 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *