Безплатни прегледи в месеца за борба с рака на гърдата

PRINT
мамография рак на гърдата

Първа АГ болница „Света София“ организира безплатни прегледи при мамолог всеки работен ден в периода 13-24 октомври. Консултациите ще се провеждат след предварително записване от 8 до 13:30 часа на тел.: 02/44 70 207. В този период ще има и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства.

За втора поредна година, през месец октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ „Св. София“ – София и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна обединяват усилията си срещу онкологичното заболяване. През тази година към мащабната информационна кампания се присъединява и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Графикът на предвидените активности в останалите две болници ще бъде обявен допълнително.

Основното послание на инициативата е, че открит на време, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към превенцията и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства.

В рамките на кампанията всяка от трите болници е предвидила различни активности, чрез които да акцентира върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване, както и рехабилитацията след активно лечение.

[Общо: 1    Средно: 5/5]
Безплатни прегледи в месеца за борба с рака на гърдата беше последно модифицирана от: април 2nd, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *