Безплатни прегледи в „Майчин дом“ за 110 г. юбилей

PRINT
бременна бременост

На 19 ноември най-голямата и най-старата АГ болница в България – „Майчин дом“ – София, ще отбележи 110 години от създаването си. През юбилейната седмица ще проведем няколко инициативи, насочени към пациентите и персонала, заяви директорът проф. Виктор Златков. В понеделник, на 18 ноември, ще работят два кабинета за безплатни прегледи.

Специалистите от кабинета по стерилитет ще консултират пациентки с репродуктивни проблеми (след предварително записване на тел. 02/9172224), а в Медицинския център към болницата прегледи на бременни или пациенти с гинекологични проблеми ще бъдат извършвани след записване на тел. 02/9172451. С тази инициатива ще отбележим и две години от откриването на реновираната ин витро клиника на „Майчин дом“, уточни проф. Златков.

В понеделник се провеждат традиционните лекции на Училището за родители. На една от присъстващите бъдещи майки след томбола, ще дарим ВИП престой в Послеродова клиника, добави той. На следващия ден – вторник, ще се възстанови дейността на болничната библиотека с кът за релаксация на медицинския персонал. Новата придобивка е реализирана благодарение на безвъзмездната финансова помощ „Социални иновации в предприятията“ на Европейския социален фонд по спечелен проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“ към Агенцията по заетостта.
Същият ден ще бъде експонирана фото изложба: „Минало и настояще на Майчин дом“, която се надяваме да стане постоянна и непрекъснато да се обновява.

В сряда „Майчин дом“, ще се включи в инициативата на Асоциацията на студентите – медици в България „Първи гинекологичен преглед“. Кампанията цели промотиране значението на гинекологичните прегледи сред подрастващите момичета в уязвимата възраст под 19 год, както и повишаване информираността им относно често срещани гинекологични и сексуално предавани заболявания. Девойките ще бъдат преглеждани безплатно в кабинет 214 на Диагностично-консултативния блок.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи в „Майчин дом“ за 110 г. юбилей беше последно модифицирана от: април 3rd, 2018 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *