Безплатни прегледи при уролог в Пловдив за инконтиненция

PRINT
д-р Десислава Гаджева

Имате инконтиненция, но се притеснявате да говорите за проблема? Или личният лекар не ви дава направление за уролог? Специалистите в Отделението по Урология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ ви дават възможност за безплатен преглед. От 17 до 23 юни, когато се отбелязва Световната седмица за борба с инконтиненцията, тук ще се проведат безплатни консултации за пациенти.  За прегледите няма да се изискват направления от личните лекари, но е необходимо предварително да се запази час. Пациентите могат да звънят в делнични дни на тел:  087 909 7094 между 12 и 15 ч.

Тази кампания е обърната както към дамите, така и към господата, защото от неволно изпускане на урина страдат и мъже, посочи д-р Десислава Гаджева.

Според световни медицински проучвания 30% от жените след 65-годишна възраст страдат от инконтиненция, изразена в различна степен. Мъжете, макар и по-малко, също са засегнати от проблема, особено когато имат заболявания на простатна жлеза или неврологични.

Боледуват над 100 млн. души в света според Световната здравна организация (СЗО), а според нейните експерти около 42% от общопрактикуващите лекари в световен мащаб не насочват пациентите към специалист уролог.

Медицината различава няколко типа инконтиненция, свързани с различни причини:

Стрес инконтиненция, при която се изпускат малки количества урина при физическо усилие, кихане, кашляне. Среща се предимно при жени, проявите се засилват с възрастта и след бременност. Може да се среща и при мъже след оперативна интервенция в малкия таз.

При свръхактивен пикочен мехур изпускане на урина има при внезапни и неотложни позиви за уриниране, които не могат да бъдат предотвратени. Среща се също по-често при жени, особено след менопауза,среща се и при мъже в резултат на проблем с простатата, травми на гръбначния стълб или в малкия таз.

Ново лечение на инконтиненция – неволно изпускане на урина

Двата вида инконтиненция могат да се проявяват заедно и тогава говорим за смесен тип инконтиненция, като единият от тях преобладава.

В медицината е позната и преливна инконтиненция – изтичане на урина в резултат на препълване на мехура. Среща се и при мъже и при жени след стеснение на канала- стриктура на уретрата /б.а. – стеснение на пикочния канал/, заболявания на простатата, камъни в пикочния мехур, неврологична патология, диабет и др.

Заболяването е лечимо и при правилна терапия може да бъде отстранено напълно. При по-лека проява на инконтиненция се препоръчва комбинация от упражнения и медикаменти. При други пациенти може да се наложи и оперативна намеса за корекция и стабилизиране положението на органите на пикочо-половата система и техния поддържащ апарат.

За всеки един от тези различни проблеми пациентите могат да получат помощ и лечение при организираните безплатни прегледи в Отделението по Урология.

[Общо: 1    Средно: 3/5]
Безплатни прегледи при уролог в Пловдив за инконтиненция беше последно модифицирана от: юни 16th, 2020 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *