Безплатни прегледи при УНГ специалисти

PRINT
намален слух отит

Специалистите от отделението по УНГ заболявания в „Софиямед“ обявяват безплатни профилактични прегледи за пациенти с продължителна загуба на слух, претърпели остри или хронични заболявания на ушите. Консултациите ще се извършват от 23-ти до 25-ти февруари от 12 до 14 ч. след предварително записване на тел. 0700 31 051.
Модерни операции се извършват в университетска болница „Софиямед“. Интервенциите се осъществяват с помощта на съвременна и прецизна ендоскопска апаратура, която позволява поставянето на точна и бърза диагноза, лесно локализиране на болестния процес, визуализиране на анатомията на цялата тъпанчева мембрана и детайлно изследване на всички анатомични подробности на тъпанчевата кухина. В това число влизат и онези скрити структури, които не са достъпни за оглед с микроскоп. При извършването на операциите не се налага използването на разрези при тесен или изкривен ушен канал, а периодът на възстановяване е бърз и безболезнен.

„С досега познатите методи на оглед – а именно операционен микроскоп, това беше невъзможно. Предимството на прилаганата техника е в непропускането и отстраняването на допълнителни и съпътстващи заболявания. Използването на ушния ендоскоп за диагностициране на остри и особено на хроничните заболявания на ухото и прилагането на най-съвременни оперативни техники за лечението на тези заболявания, е нов скок в борбата за предотвратяване на тази патология“, коментира д-р Иван Йорданов, завеждащ УНГ отделението в УМБАЛ „Софиямед“.

Ендоскопските операции на ухото по света се извършват от повече от 20 години. Най-често те се прилагат при пациенти със серозни отити, перфорации на тъпънчевата мембрана, включително и тотална такава, уврежданията в слуховата верига (липсва на слухови костици),отосклероза, премахване на полипи от тъпънчевата кухина, лечение на хроничен отит с холестеатом. Посредством новия метод, който се прилага в УМБАЛ „Софиямед“, с помощта на оптики с различен градус се извършва видеодокументиран оглед на всички анатомични структури на иначе невидимата анатомия на средното ухо.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи при УНГ специалисти беше последно модифицирана от: януари 9th, 2019 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *