Безплатни прегледи при ревматолог в София

PRINT
артрит на китката

Ревматологичен център за съвременна диагностика и инфузионно лечение на болни с ревматологични заболявания стартира в ДКЦ “Александровска“ от края на м. октомври. Центърът работи с направления по НЗОК, всеки вторник и четвъртък от 14-18ч., и е с възможност за извършване на медицински услуги в удобни за пациентите часове.

От 10 ноември, в продължение на един месец, всеки вторник и четвъртък от 14.00 до 16.00 ч., Ревматологичният център организира безплатни  прегледи за ранна профилактика на ревматоидния артрит. По преценка на ревматолога ще се осъществява и ехография на стави. Желаещите да се прегледат могат да си запишат час всеки четвъртък от 12.00 до 16.00 часа и петък от 09.00 до 15.00 часа на тел. 02/ 9230 592,/750/ и моб.: 0895 435 844.     

Ревматоидният артрит е хронично прогресиращо, възпалително заболяване с периоди на изостряне и затихване, което води до деструкции на ставите и инвалидизиране на болния. Засяга предимно хора в активна възраст между 40 и 55 години, а в последно време границата пада до 25 години. Нерядко протича със системни прояви, със засягане на вътрешните органи – съдове, очи, бели дробове, сърце, периферна нервна система. Симптомите, които трябва да изострят вниманието на пациентите са болка, оток и скованост в няколко стави, с продължителност най-малко шест седмици. Характерните ставни зони на засягане са китките и ставите на пръстите на ръцете. Оплакванията се засилват нощем и рано сутрин. Характерна е сутрешната скованост с продължителност най-малко един час.

[Общо: 3    Средно: 4.7/5]
Безплатни прегледи при ревматолог в София беше последно модифицирана от: ноември 8th, 2016 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *