Безплатни прегледи при кардиолог за бременни в Пирогов

PRINT
проф. Мария Миланова

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ще проведе безплатни профилактични прегледи на бременни жени по повод 29 септември – Световен ден на сърцето, с което ще подкрепи кампанията за Дружеството на кардиолозите в България. Прегледите ще извърши проф. Мария Миланова – началник на Клиниката по кардиология в „Пирогов“ и председател на работна група „Сърдечно-съдов риск при жени“ към ДКБ.

„Бременност и сърце“ – Погрижете се за своето сърце!“ е мотото на тазгодишната кампания на кардиологичното дружество. Тази година във фокуса са бъдещите майки. Фокусът към бременните жени не е случаен, обяснява проф. Мария Миланова. Бременността е онзи специален период от живота на една жена, по време на който има чести оплаквания от сърцебиене, ускорен пулс, ниско кръвно налягане, отоци по долните крайници, задух и лесна уморяемост. Обикновено това  е израз на физиологична адаптация, но понякога може да алармира за влошаване на сърдечна патология.
Специалистите напомнят, че сърцето е органът, който по време на бременост претърпява най-сериони адаптационни промени през нормално протичаща бременост.

Високо кръвно и белтък в урината сочат прееклампсия – опасно усложнение при бременност

Лично проф. Мария Миланова ще извърши прегледите в сградата на Медициниски център „Пирогов“ (до входа на Детското) на 27-ми септември 2019 г., петък от 9 до 13 часа. Необходимо е бременните жени, които имат желание да се възползват от прегледите да си запишат час предварително. Това става на телефон 02/ 951 5158 и 02 915 4574, всеки работен делничен ден до четвъртък (26. 09.) или до изчерпване на местата.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи при кардиолог за бременни в Пирогов беше последно модифицирана от: септември 24th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *