Безплатни прегледи при кардиолог във ВМА

PRINT
кардиология вма

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти, които имат проблеми с кръвното налягане.  Инициативата е по повод Световния ден на сърцето – 29 септември. Често хората регистрират, че кръвното им се повишава, но не смятат това за проблем, на който трябва да се обърне внимание. Други път изобщо не го мерят с години и понеже организмът им се адаптира към повишените стойности, нямат оплаквания и също неглижират състоянието си.

Консултациите ще се проведат на 30 септември 2019 г., от 8.00 до 13.00 часа, в кабинет № 218, намиращ се на втория етаж в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.: 02/92 25 682. Не се изисква направление от личния лекар.

Причините за 95% от високото кръвно са генетични

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото по въпросите, свързани с повишеното кръвно налягане, което е една от най-честите причини за смърт от сърдечни заболявания, инсулти и сърдечна недостатъчност. Глобалният сърдечно-съдов риск нараства драматично, когато артериалната хипертония е съчетана с рискови фактори, свързани с храненето и начина на живот, повишен холестерол, наднормено тегло, повишена консумация на сол и захар, обездвижване, тютюнопушене.

„Смисълът на Световния ден на сърцето е да се вдигне достатъчно шум, за да спечелим вниманието не само вече болните, но и на здравите хора. Нека всички си дадат сметка, че можеш да спасиш сърцето си дори без да си герой. И малките жестове, които му правиш стигат. Например – редуцирането на теглото, здравословното хранене, умереното движение, избягването на стреса и вредните навици, контролът на кръвното налягане и захар”, коментира полковник проф. Ивайло Даскалов, началник на Клиника по кардиология.

Източник: ВМА

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи при кардиолог във ВМА беше последно модифицирана от: септември 30th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *