Безплатни прегледи при кардиолог в София

PRINT
Александровска болница

Пациентите с исхемична болест на сърцето, които са прекарали инфаркт или имат поставен стент, могат да се прегледат безплатно при кардиолог в УМБАЛ Александровска. Акцията с консултациите, за които не е небоходимо направление, ще продължи един месец.

Исхемичната болест на сърцето представлява стесняване или запушване на кръвоносните съдове, в резултат на което намалява притока на кръв (кислород) към сърдечния мускул. Най-честата и важна причина е атеросклерозата. Рисковите фактори за възникване и развитие на заболяването са повишеното артериално налягане, затлъстяването. Влияние оказват още тютюнопушенето, захарната болест, а също и наследствената обремененост. При исхемична болест има болка зад гръдната кост, която понякога се разпространява към шията и лявата ръка. Тя е характерна за различните форми на това заболяване – стенокардия, известна още като „гръдна жаба“ и най-тежката – инфаркт.

Кампанията с безплатни прегледи ще се проведе в периода 20.02 – 20.03.2017г., в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”). Предварително записване на тел.: 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват. При наличие на документация, свързана със заболяването (направени изследвания, епикризи и др.), желаещите да се консултират е необходимо да я представят.

[Общо: 7    Средно: 2.7/5]
Безплатни прегледи при кардиолог в София беше последно модифицирана от: февруари 2nd, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *