Безплатни прегледи по селата в община Родопи

PRINT
безплатни прегледи д-р Невен Енчев

Хората в малките населени места обикновено имат много труден достъп до медицински услуги. На място няма лекарски кабинети, а за пътуване не стигат средствата. Затова сега от верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“ оповестиха иницатива за безплатни прегледи на жители в селата от Община Родопи. Висококвалифицирани специалисти ще посетят безплатно на място хората, за да ги прегледат. Акцията се организира от д-р Невен Енчев, мениджър на лечебните заведения и председател на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Другият инициатор е инж. Пламен Спасов, кмет на Община Родопи.

Ето и графикът за прегледи по селата:

От 13 до 28 февруари линейка, оборудвана с най- съвременна апаратура, ще посети селата Белащица /13 февруари/, Ягодово /15 февруари/, Крумово /16 февруари/, Брестник /17 февруари/, Цалапица /20 февруари/, Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. За удобство на жителите и поради лошото време, прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в подготвени за целта помещения.

Близо 24 хиляди души ще имат възможност безплатно да се консултират с кардиолог и ендокринолог. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

„По предложение на д-р Невен Енчев тръгнахме в тази посока още преди четири години. Целта е да подпомогнем жителите на Общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар. С наша помощ им осигуряваме качествено медицинско обслужване в достъпна среда. Уверен съм в професионализма на лекарите специалисти и очаквам хората да останат доволни“, заяви Пламен Спасов.

[Общо: 6    Средно: 3.5/5]
Безплатни прегледи по селата в община Родопи беше последно модифицирана от: февруари 3rd, 2017 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *