Безплатни прегледи на слуха при бебета

PRINT

Болница „Токуда“ дават възможност децата до 8 месеца възраст да бъдат изследвани безплатно с ултразвуков апарат за ранен скрининг на слуха. Прегледите са всяка последна събота от месеца. По този начин до края на годината ще могат да бъдат обхванати близо 100 деца.

Консултациите ще се извършват от екипа на отделението по Неонатология безвъзмездно и имат за цел да установят дали новородените страдат от вродена глухота или да открият нарушения на слуха на децата над 2-месечна възраст.

Прегледите ще се провеждат всяка последна събота на месеца между 10,00 и 14,00 часа в кабинета по неонатология, като за следващите три месеца прегледите ще бъдат на 30 юни, 28 юли и 25 август. От родителите няма да се изискват никакви документи, а само предварително записан час на телефон: 02 403 4000.

„Апаратът за отоакустични емисии, с който разполагаме в Токуда, дава възможност за рутинно изслед ване на слуха на всички новородени от 48-я час до навършване на 8-месечна възраст“, съобщи началникът на отделението по Неонатологията д-р Радка Масларска. Тя допълни, че така възможните нарушения на слуха при бебетата се откриват бързо и без риск на здравето на децата.

Прегледите на бебетата са част от скрининговата програма на МБАЛ „Токуда Болница София“ за ранно проследяване на здрави, рискови и недоносени бебета. По време на консултацията неонатолозите ще изследват и физическото и нервно-психичното развитие на децата. Целта е да бъдат обхванати не само децата, родени в МБАЛ „Токуда Болница София“. 

СНИМКА: ТОКУДА

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи на слуха при бебета беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *