Безплатни прегледи на щитовидната жлеза в София, Варна и Благоевград

PRINT
щитовидна жлеза хашимото

Националната пациентска организация е инициатор на поредната безплатна скринингова кампания за заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на кампанията в три града на страната – София, Варна и Благоевград, ще се извършат безплатни ехографски скринингови прегледи. Моля, обърнете внимание, че записването става само онлайн на интернет адреса  rec.econet.bg/. Побързайте, тъй като обикновено местата свършват бързо.

Това е Първата вълна на Националната информационна и скринингова кампания за 2017-а година, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза. Инициативата е по повод Международната тиреоидна седмица и се провежда за седма поредна година в България. Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза), с подкрепата на MERCK. Лице на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от дълги години е със заболяване на щитовидната жлеза.

В случай, че никога не сте си правили преглед на щитовидната жлеза, особено ако имате роднина с тиреоидно заболяване или сте в някоя от групите с повишен риск (планирате да имате дете, ако сте вече бременна или наскоро родила, ако имате проблеми със зачеването, или сте в напреднала възраст и/или имате оплаквания), бихте могли да се запишете за преглед на http://rec.econet.bg/.

Click to rate this post!
[Total: 18 Average: 3.2]
Безплатни прегледи на щитовидната жлеза в София, Варна и Благоевград беше последно модифицирана от: юли 3rd, 2018 Iliana Angelova
loading...