Безплатни прегледи на простата в ИСУЛ

PRINT
ИСУЛ Царица Йоанна

Клиниката по урология и андрология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД обявява безплатни прегледи при уролог. Поводът е международният месец за борба с рака на простатата, който традиционно се отелязва през ноември. Безплатните прегледи ще се провеждат от 4 до 29 ноември 2019 г. от 11 до 13 часа в работните дни след предварително записване на тел. 02/943 22 01. Консултациите ще се осъществяват в поликлиничния кабинет на Клиниката, намиращ се в поликлиниката на болницата на 1-вия етаж кабинет № 225.

Симптомите при увеличена простата – тънка струя или изпускане на урина

Много от мъжете над 60 г. страдат от уголемена простата в една или друга степен, но не винаги това създава проблеми във всекидневния живот. За лечение може да се мисли при засилване на симптомите:

  • чести позиви за уриниране през деня;
  • напъване за уриниране;
  • тънка струя;
  • продължително изпразване на мехура или с прекъсване.

Рак на простатата – диагноза и лечение

Профилактичните прегледи обаче са задължителни, за да се изключи развитието на злокачествен процес. Едно от задължителните изследвания е на простатно-специфичен антиген – PSA. Ракът на простатата рядко се открива при мъже под 45 г., но ако в семейството има пряк роднина с тази диагноза, добре е мъжът да посещава уролога редовно с превантивна цел. Освен гените, има и други рискови фактори за този вид туроми – основните са наднормено тегло и високо кръвно.

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи на простата в ИСУЛ беше последно модифицирана от: октомври 17th, 2019 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *