Безплатни прегледи на простата в ИСУЛ

PRINT
ИСУЛ Царица Йоанна

Клиниката по урология и андрология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ЕАД обявява безплатни прегледи при уролог. Поводът е международният месец за борба с рака на простатата, който традиционно се отелязва през ноември. Безплатните прегледи ще се провеждат от 4 до 29 ноември 2019 г. от 11 до 13 часа в работните дни след предварително записване на тел. 02/943 22 01. Консултациите ще се осъществяват в поликлиничния кабинет на Клиниката, намиращ се в поликлиниката на болницата на 1-вия етаж кабинет № 225.

Симптомите при увеличена простата – тънка струя или изпускане на урина

Много от мъжете над 60 г. страдат от уголемена простата в една или друга степен, но не винаги това създава проблеми във всекидневния живот. За лечение може да се мисли при засилване на симптомите:

  • чести позиви за уриниране през деня;
  • напъване за уриниране;
  • тънка струя;
  • продължително изпразване на мехура или с прекъсване.

Рак на простатата – диагноза и лечение

Профилактичните прегледи обаче са задължителни, за да се изключи развитието на злокачествен процес. Едно от задължителните изследвания е на простатно-специфичен антиген – PSA. Ракът на простатата рядко се открива при мъже под 45 г., но ако в семейството има пряк роднина с тази диагноза, добре е мъжът да посещава уролога редовно с превантивна цел. Освен гените, има и други рискови фактори за този вид туроми – основните са наднормено тегло и високо кръвно.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Безплатни прегледи на простата в ИСУЛ беше последно модифицирана от: октомври 17th, 2019 Iliana Angelova
loading...