Безплатни прегледи на гръбнака

PRINT

Първата по рода си в България и на Балканите специализирана болница за лечение на заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък организира безплатни прегледи и консултации от 08.30 ч. до 16.00 ч. в петък, 17 февруари 2012 г. Приемно-консултативния кабинет на болницата се помещава на партерния етаж в сградата на ВМА – София, ул. „Св. Георги Софийски“ № 3.

Болницата залага основно на минимално инвазивните методи на лечение, чието преимущество е в това, че се осъществяват безкръвно, при минимален риск за пациента и бързо възстановяване. В нейния екип са едни от най-опитните неврохирурзи, ортопеди, невролози, физиотерапевти, кинезитерапевти, рентгенолози и анестезиолози, които работят в екип и координация.

Какво представляват миниинвазивните методи?

При тях разрезите всъщност са убождания, обяснява д-р Илиян Стоев. „Ние практикуваме процедури с игли или канюли (малки тръбички). Работим с ендоскоп, който позволява добро визуализиране. Малкият разрез води до малка травма на тъканите и липса на болка, възстановяването е по-бързо, както и връщането към обичайния живот на пациента. Извършваме и някои нови процедури, които не са се правили преди – намаляване на хрущялните дискове чрез инжектиране на озоново-кислородна смес. Това намаляване може да стане и чисто механично през 3-4 мм отвор. Класическа дискова херния може да бъде извадена през тръбичка колкото сламка. Премахва се късчето хрущял, което притиска нерва. В редки случаи се маха целият диск. Резултатите от тези операции са напълно сравними с тези от класическата хирургия, където разрезът е 4-5 см и за по-добър достъп се изрязва част от костите“, обяснява още той.

Болницата организира за трети път безплатни консултативни прегледи за хора, страдащи от болки в гърба, шията или кръста. Желаещите да се прегледат трябва да се запишат предварително на телефони: 02/917 09 50 и 0889/797 794. Лечебното заведение работи със здравната каса по две клинични пътеки:  КП N 204 – „Периферни и черепно-мозъчни нерви (екстракраниална част) – оперативно лечение” и КП N 205 – „Гръбначни и гръбначномозъчни оперативни интервенции”.

СНИМКА: ДАК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи на гръбнака беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *