Безплатни прегледи на екземи в шест болници

PRINT
безплатни прегледи

Кампания за безплатни прегледи тръгва от 21 до 25 ноември 2011г. в 6-те най-големи дермато-венерологични клиники в страната, съобщават от Александровска болница. Специализираната клиника на университетската болница е едното място, където пациентите могат да получат консултация без направление.

Другите лечебни заведения са ВМА, болница „Токуда“ и университетските кожни клиники в Пловдив, Стара Загора и Плевен. Това е третата Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания, организирана от Българското дерматологично дружество. Тази година акцент са екземите (контактните алергични дерматити).

Очаква се към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от алергична болест, тъй като кожата е в непосредствен контакт със заобикалящата ни среда и често е засегната от алергични заболявания. Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и е сред най-честите причини за временна неработоспособност. Екземата е най-честото алергично кожно заболяване, а близо 10 % от всички хора са страдали от екзема на ръцете, където най-често се локализира заболяването. Кампанията цели да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, както и да провокира дискусии, относно възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания. По време на кампанията пациенти с екзема ще бъдат преглеждани безплатно, а при нужда ще им се извършват и алергологични тестувания.

Желаещите трябва да имат предварително записан час на тел. 02/9230 511

СНИМКА: АОК

[Общо: 0    Средно: 0/5]
Безплатни прегледи на екземи в шест болници беше последно модифицирана от: ноември 11th, 2015 root

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *