Безплатни прегледи при кардиолог в Александровска през март

PRINT
болести на сърцето инфаркт

Специалистите от кардиологичната клиника на УМБАЛ Александровска обявяват акция с безплатни прегледи през месец март в подкрепа на сърдечното здраве. Те ще консултират пациенти с гръдна болка или други оплаквания в сърдечната област. Безплатните прегледи ще са в периода 1 – 31 март 2018г. Консултациите ще се извършват в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”), всеки делничен ден от 16 до 19.00ч. Предварително записване на тел.: 02/9230 467 и 02/9230 339. Направления по НЗОК не се изискват.

Гръдната болка може да има различни причини

Едно от по-сериозните заболявания, които изискват лечение от кардиолог, е ангина пекторис (известна сред хората още като „гръдна жаба“). В много случаи обаче това оплакване е предизвикано от други заболявания или нарушения в гръдния кош.  При болка в гърдите, и особено, ако тя продължава, трябва да се направят поне тези изследвания – електрокардиограма, кръвни проби, рентгенова снимка. Това ще позволи на лекаря да се ориентира за първопричината.

При сърдечносъдовите заболявания понякога симптомите може да са по-различни, не само болезнени усещания. Често хората се оплакват от лесна умора, задух, боцкане в гърдите. В други случаи пък подобни симптоми напълно липсват, но лабораторните стойности на основните изследвания са лоши.

Акцията в Александровска е добра възможност да изясните въпроси, които ви вълнуват във връзка с вашите симптоми или сърдечно заболяване.

[Общо: 2    Средно: 3.5/5]
Безплатни прегледи при кардиолог в Александровска през март беше последно модифицирана от: февруари 27th, 2018 Iliana Angelova

Още

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *